Asia Insight

Op deze pagina vindt u korte informatie over landen waar we momenteel actief zijn:

Indonesië

Korte informatie: Een land met de op vier na grootste bevolking ter wereld. Er zijn 13.500 eilanden, waarvan er 3000 bewoond zijn.

Bevolkingsgroepen: Maleisiërs 94%, Chinezen 4%, Irianezen / Papua’s 1,2%, anderen 0,8% (Arabieren, Europeanen, Indiërs).

Religie: 82% is moslim, waarvan de meeste leven op Sumatra, West-Java en in de kustgebieden in het oosten van het land. 1% is animist, verdeeld over de eilanden Irian Jaya, Oost-Timor, Sumba, het binnenland van Sumatra, Sulawesi en Kalimantan. 1,9% is hindoe. De meeste hindoes worden gevonden op Bali en Oost-Java. 1% is boeddhist, 12,5% is Christen en 1,6% hangt één van de overige godsdiensten aan. Deze getallen zijn een indicatie, want de exacte gegevens zijn nooit bekend.

Door de jaren heen hebben we al heel wat kerken bezocht. We zijn geweest op de eilanden Java, Bali, Lombok en Sumatra. Voor ons is Oost-Java een belangrijke poort voor Indonesië.

Singapore

Korte informatie: Singapore bestaat uit één groter en veertig kleinere eilanden aan de zuidpunt van Maleisië en is strategisch gelegen voor communicatie en handel. De hoofdstad van het land heet eveneens Singapore.

Bevolkingsgroepen: Chinezen 77,7% (spreken twaalf dialecten), Maleisiërs 14,1%, Indiërs 7,1%, anderen 1,1% (voornamelijk Aziaten).

Religie: Chinese religies 52,4% (boeddhisme, taoïsme, confucianisme). Niet gelovig / anders 14,2% (voornamelijk Chinezen). Islam 15,4%, hindoeïsme 3,3%, sikhisme 0,5%, bahá'í 0,2%, Christendom 14%.
Deze gegevens zijn een indicatie. Het christendom blijft sterk groeien in Singapore.